Lia van Bekhoven, Reinout Douma en Anna Drijver over Love Actually

Het is al twee decennia de klassieker onder de kerstfilms: Love Actually. Regisseur Richard Curtis bracht hem in 2003 voor het eerst op het grote scherm en sindsdien zijn de film en kerst onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat maakt de film zo’n succes? Correspondent Lia van Bekhoven vertelt vanavond hoe de film verweven is met de Britse cultuur, actrice Anna Drijver kent het geheim achter een goede romantische comedy en componist Reinout Douma weet alles over de gekozen muziek.

Al twee decennia lang staat Love Actually bekend als dé klassieker onder de kerstfilms. Regisseur Richard Curtis bracht deze film voor het eerst uit op het grote scherm in 2003, en sindsdien zijn de film en het kerstseizoen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor Lia van Bekhoven is het in Groot-Brittannië een verplicht nummer. Elke kerst.

Je houdt ervan, of je hebt er een bloedhekel aan. Volgens de VK-correspondent is er voor de Britten geen tussenweg. “Het is net als spruiten. Het hoort bij de kerst.” Is er iemand die de film nog nooit gezien heeft, vraagt Anna Drijver zich af. Wouter de Winther en Koen Petersen steken hun hand op. Dit is echt schandelijk, reageert Hanke Bruins Slot met een knipoog.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen