Wouter de Winther met het laatste formatienieuws

Na gesprekken met de vier grootste partijen, was het donderdag de beurt aan onder andere D66, BBB, SP en CDA voor een gesprek met verkenner Ronald Plasterk. Wat kunnen zij betekenen binnen deze formatie? En komen de grote partijen al iets dichter bij elkaar? Politiek commentator Wouter de Winther schuift aan met het laatste formatienieuws.

Na overleg met de vier voornaamste partijen, stonden donderdag onder andere D66, BBB, SP en CDA op de agenda voor een gesprek met verkenner Plasterk. Wat is hun mogelijke bijdrage aan deze coalitievorming? En laten de grote partijen enige toenadering tot elkaar zien?

In Den Haag probeert verkenner Ronald Plasterk politieke onderhandelingen op gang te brengen. Zijn ze iets opgeschoten? Volgens politiek commentator Wouter de Winther is er maar een ding duidelijk geworden. “Dat de grootste drie partijen en de BBB naar elkaar kijken en het lastig vinden om met elkaar aan de tafel te gaan zitten. Zonder dat er voorwaarden van tevoren duidelijk zijn.”

“Je zal zien dat Ronald Pasterk volgende week meerdere mensen aan een tafel gaat proberen te brengen.” De Winther verwacht niet dat Plasterk in het weekend doorgaat, maar wel op maandag met Pieter Omtzigt, Dilan Yesilgöz en Geert Wilders in een ruimte gaat. “En omdat die extra gesprekken nodig zijn, zou het kunnen dat we niet dinsdag al het rapport krijgen, maar meer richting het debat van donderdag.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier de uitzending terug.

Vergelijkbare artikelen