Waarom stopt Alexandra van Huffelen met het platform X?

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen voor Digitalisering stopt met X. De staatssecretaris is het niet eens met de koers die het platform is ingeslagen onder Elon Musk en ergert zich bovendien aan het feit dat X niet met het kabinet over sociale media-kwesties wil praten. Moet de rest van de politiek Van Huffelen volgen? In Op1 vertelt de staatssecretaris over haar besluit.

Alexander van Huffelen, de staatssecretaris voor Digitalisering, stopt met X. Voorheen Twitter. Het irriteert haar dat het platform van Musk niet met het kabinet wil overleggen. “We hebben vorig jaar regels afgesproken in Europa. Veel social media platforms doen hun best om daar wat aan te doen. Bij X lijkt het erop dat volstrekt niet van plan is om zich aan die regels te houden.”

Op het platform zelf krijgt Van Huffelen veel negatieve reacties op haar vertrek. “Toen ik nog actief was, kreeg ik met iedere boodschap een hele boel negatieve reacties. Die waren meer persoonlijk dan dat ze over de inhoud gingen. Maar dat is niet mijn allergrootste punt.”

Waarom stopt staatssecretaris Van Huffelen dan wel per direct met X, het voormalig Twitter? “Het lijkt erop dat dit bedrijf zich volstrekt niet aan de regels wil houden. Daar gaan ze ook last van krijgen. Er is al een rechtszaak vanuit Europa. Op basis daarvan kunnen ze boetes krijgen. Iedereen moet een eigen keuze maken, maar voor mij is het echt genoeg.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met staatssecretaris Alexandra van Huffelen terug.

Vergelijkbare artikelen