Mick van Wely over doorbraak in de zaak van Sumanta Bansi

Een doorbraak in de zoektocht naar het vermiste lichaam van Sumanta Bansi. Op aanwijzen van de veroordeelde Manodj B. zijn er menselijke resten gevonden. Misdaadverslaggever Mick van Wely volgt de zaak vanaf het begin op de voet en vertelt in Op1 over de laatste ontwikkelingen.

Misdaadverslaggever Mick van Wely, die de zaak al vanaf het begin op de voet volgt, heeft samen met de advocaat van de dader Theo Hiddema een beroep gedaan op Manodj B. om met een verklaring te komen. “Haar ouders willen graag haar kind begraven”, zegt Mick. Hij staat als sinds de vermissing van de Surinaamse student de familie bij.

Het motief

“Het begint eigenlijk in 2018. Als 22-jarig meisje kwam ze hier studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ze woonde in Hoorn bij een gezin in huis.” Het gezin van de dader Manodj B. “Ze kreeg een relatie met de man des huizes en werd twee keer zwanger van hem. Hij was getrouwd en dat kon absoluut niet.” Haar eerste zwangerschap heeft Sumanta afgebroken, maar de tweede keer weigerde de studente dat te doen. “Dat zou mogelijk het motief zijn geweest om haar om het leven te brengen.”

Weinig media-aandacht

Deze verdwijningszaak heeft in de ogen van Telegraafjournalist veel te weinig aandacht gekregen in de media. “Ik noem het de harde wetten van het nieuws. De ene moordzaak of vermissing krijgt veel meer aandacht dan de andere.” Volgens de misdaadverslaggever wordt dat bepaald door verschillende omstandigheden. “Bijvoorbeeld door familie die in staat is om media warm te houden. De afkomst bepaalt ook. De moord op een prostituee zal veel minder aandacht krijgen dan een moord op een studente.”

De reden dat deze zaak te weinig aandacht kreeg, is het gevolg van dat de zaak van Sumanta tussen wal en schip viel, stelt Mick. “De familie zat in Suriname. Er was niemand die zich hier om haar bekommerde. De politie heeft echt wel die zaak willen oplossen en ze zijn uiteindelijk hem gaan afluisteren. In een van die gesprekken zegt hij dat hij haar heeft vermoord. Het heeft uiteindelijk genoeg bewijs opgeleverd om tot een veroordeling te komen van vijftien jaar celstraf.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Mick van Wely terug.

Vergelijkbare artikelen