Kelly de Vries over zaak Tanja Groen: ”Het kan zomaar zijn dat wij al acht maanden aan de verkeerde boom aan het schudden zijn”

De in 1993 spoorloos verdwenen Tanja Groen is nog steeds niet gevonden, ondanks het door Peter R. de Vries ingezamelde tipgeld van 1 miljoen euro. Kan het zo zijn dat de gouden tip niet in Nederland te vinden is, maar uit buurlanden België of Duitsland moet komen? Voorzitter van Stichting De Gouden Tip Kelly de Vries en Vlaamse misdaadjournalist Faroek Özgünes vertellen over hun plannen.

Kelly de Vries over de rol van haar vader Peter: ”Er zijn ouders die al 28 jaar lang hun kind moeten missen, dat ze niet weten waar zij is. Mijn vader is daar vanaf het begin bij betrokken geweest. Hij heeft zich natuurlijk voor heel veel zaken ingezet, maar kindervermissingen en kindermoorden dat raakte hem ontzettend.”

De gouden tip over de vermissing van Tanja Groen is nog steeds niet binnengekomen. Daarom gaat de stichting nu ook naar Duitsland en België. De Vries: ”Maastricht ligt op de grens van België, Duitsland, Nederland. Het kan zomaar zijn dat wij al acht maanden aan de verkeerde boom aan het schudden zijn.” Het nieuws dat er een stichting opgericht is om Tanja Groen te vinden had België nog niet bereikt. ”Daarom hebben wij contact gezocht met Faroek, de misdaadverslaggever van België om te kijken of we daar aandacht voor de zaak konden krijgen.”

Kijk hier het hele gesprek met Kelly de Vries en Faroek Özgünes terug. 

Vergelijkbare artikelen