Bas Dingemanse en Phil Boonen over de moord op de 9-jarige Gino

Donny M., die verdacht wordt van de moord op de 9-jarige Gino is in 2017 al eerder veroordeeld voor het misbruiken en mishandelen van twee jongetjes. Dat bevestigt advocaat Phil Boonen, die destijds één van de slachtoffers bijstond in de rechtbank. Boonen en misdaadjournalist voor omroep L1 Bas Dingemanse, die de zaak op de voet volgt, schuiven aan bij Op1.

Verslagenheid in Zuid-Limburg. Kort na de vermissing van de 9-jarige Gino was er nog hoop op een goede afloop. Maar de vondst van zijn lichaam wierp een gitzwarte schaduw over het Pinksterweekend. “Ik doe niet graag aan vergelijkingen, maar dit kwam heel dicht bij het gevoel dat we allemaal kregen in de zaak Nicky Verstappen“, vertelt L1-journalist Bas Dingemanse. “Elke dag die verstreek, groeide het nare gevoel. Je merkte het overal. In de supermarkten, op het terras. Iedereen had het erover.”

De bom

De verdwijning en de dood van Nicky Verstappen gebeurde enigszins in dezelfde buurt als de moord op Gino. “Ik snap heel goed dat de rest van Nederland bezig is met Holleeder en Taghi, maar in Limburg is het grote litteken Nicky Verstappen. Alles wat daarop lijkt, doet gewoon heel veel pijn.” Bas Dingemanse ziet van dichtbij dat het Limburg in het hart raakt. “Zaterdag kwam de bom. De arrestatie en niet lang erna het nieuws van het vinden van het lichaam van Gino. Dat is echt keihard binnengekomen bij iedereen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Donny M.

De van moord verdachte Donny M. werd eerder veroordeeld en behandeld. ‘Heeft het systeem gefaald?’ is een vraag die veel mensen stellen. Advocaat Phil Boone stond één van de slachtoffers van Donny M. bij. “Het jeugdstrafrecht is gericht op het opvoeden en het voorkomen. Ik denk dat dat een goed uitgangspunt is. Honderd procent dichttimmeren dat nooit meer iets gebeurt, kan ook niet. Maar je hoort steeds vaker dat mensen niet bij de GGZ terecht kunnen, of daar in een behandeling terecht komen die niet goed verloopt. Je ziet steeds vaker dat dat soort mensen toch weer in de fout gaan.”​

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Phil Boonen en Bas Dingemanse terug.

Vergelijkbare artikelen