Dekker en Van Meenen over een Forum voor Democratie school

Geen klimaathysterie of woke lesmateriaal, maar wel staartdelingen maken en rijtjes uit het hoofd leren. Volgens Ralf Dekker van Forum voor Democratie is er behoefte aan dit soort onderwijs en daarom wil de partij op korte termijn zogenoemde Renaissancescholen gaan openen. De ouderbijdrage van de Forum voor Democratie school: 300 euro per maand. Volgens D66-Kamerlid Paul van Meenen vergroot dit de kansenongelijkheid: hij vindt deze scholen een zorgelijke ontwikkeling. Ze gaan bij Op1 in debat.

Politieke partijen die hun eigen scholen oprichten: het lijkt een scenario uit de tijd van de verzuiling, maar het is precies waar Forum voor Democratie nu mee bezig is. FvD-politicus Ralf Dekker is de initiatiefnemer van de eigen ‘Renaissance scholen’. “Basisscholen gaan teveel over politiek en kinderen moeten niet met politiek bezig zijn, maar kennismaken met de wereld. De basisvaardigheden krijgen veel te weinig aandacht. Er moet meer gekeken worden naar rekenen en taal. Daarnaast moet ook de kleinschaligheid terugkomen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Staatsopvoeding

Ralf Dekker wil minder aandacht voor onderwerpen als klimaat, racisme, slavernijverleden, gender, en seksuele voorlichting. “Seksuele voorlichting vind ik meer iets voor de ouders. Dat is niet zozeer een politiek punt, maar het is de vraag: wil je een staatsopvoeding hebben op je school of een goede opleiding hebben op je school.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Veilige omgeving

“Ik schrik hier toch wel van.” D66-Kamerlid Paul van Meenen denkt niet dat een Forum voor Democratie school een veilige omgeving biedt aan een kind. ”Ik maak me grote zorgen als ik dit soort dingen hoor. Het is toch wel een merkwaardige redenering als je zegt dat je politiek uit scholen wil halen, dat begint al met de veronderstelling dat al die onderwerpen er zijn. Dat vier- of vijfjarigen helemaal woke gemaakt worden. Als woke uit de mond van Dekker of uit zijn partij komt, betekent dat eigenlijk dat ze liever niet hebben dat kinderen verschillen van elkaar. Het is puur een heteronormatieve uitdrukking.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Paul van Meenen en Ralf Dekker terug

Vergelijkbare artikelen