Basisschooldirecteur Gerard Smetsers: ‘Heb ook te maken met gezondheid en welzijn van kinderen en leraren’

De basisscholen mogen weer open, maar dat betekent niet dat ze ook allemaal open gaan. Basisschool het Palet, waar Gerard Smetsers directeur is, houdt de deuren voorlopig gesloten. Ook lerares Annelie Jager vertrouwt het niet en wil eerst dat alle leraren worden gevaccineerd. Bij Op1 bespreken ze samen met kinderarts Károly Illy hoe de basisscholen weer geopend zouden moeten worden.

Basisschool-directeur Gerard Smetsers weigert open te gaan. “Op basis waarvan neem je deze beslissing om open te gaan? Het liefste heb ik alle kinderen op school, maar ik heb ook te maken met de gezondheid en het welzijn van kinderen en leraren. Mijn bezwaar naar de minister is dat hij een generieke maatregel neemt, alsof alle scholen hetzelfde zijn. Ik zou zeggen: doe een voorstel minister, en laat aan de schooldirecteuren in goed gesprek met de ouders over, wat het beste is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Lerares Annelie Jager startte een petitie om leraren snel gevaccineerd te krijgen. “Het geluid van de leerkracht die angstig is, wordt te weinig gehoord. Termen als ‘we worden voor de leeuwen gegooid’ zijn aan de orde van de dag.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kinderarts en OMT-lid Károly Illy wil de scholen juist wel open hebben. “Scholen zijn echt een veilige haven voor kinderen en die veilige haven ontbreekt nu al heel lang.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen