Honderd voetballen voor kinderen in Harskamp

Sinds het begin van de Russische invasie in Oekraïne zijn de Oekraïense Nederlanders Vita de Geus-Kovalenko en Evgeniy Levchenko constant bezig met de oorlog. Hoe gaat het met ze na bijna twee maanden oorlog? Ze schuiven aan bij Op1 en Levchenko neemt een verrassing voor de kinderen in het vluchtelingenkamp mee: maar liefst honderd voetballen.

Evgeniy Levchenko schoof gisteren aan tafel met een aanvoerdersband om zijn bovenarm. Niet om een comeback als voetballer te maken, maar wel met een mooie verrassing voor de kinderen in Harskamp. “Het is een band van stichting breathe, waar ik al 15 jaar ambassadeur van ben. Met de stichting proberen we kinderen uit Oekraïne te helpen en ze naar Nederland te halen. Hier doen we er alles aan om die kinderen zoveel mogelijk te vertroetelen.”

Honderd voetballen

Dat vertroetelen wil Levchenko ook doen voor de kinderen in Harskamp en daarom heeft hij honderd voetballen meegenomen. “Ik denk dat voetbal kinderen kan verbinden. Voetbal lost zoveel dingen op, dus ik dacht ik neem honderd ballen mee en geef ze aan alle kinderen hier.” Het voetballen houdt niet op bij de kinderen in Harskamp, aldus Levchenko. “Ik ga dit voor nog veel meer initiatieven doen, dus er komen nog veel meer ballen aan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Evgeniy Levchenko en Vita de Geus-Kovalenko terug.

Vergelijkbare artikelen