Evgeniy Levchenko & Nico de Borst over vluchtende straatkinderen in Oekraïne: “Wij zullen ze met alle liefde ontvangen.”

Straatkinderen komen maar moeilijk weg uit de oorlogsgebieden in Oekraïne. Bij de grens is het een chaos en ze weten nooit zeker of de treinen waar ze instappen op de eindbestemming zullen aankomen. Nico de Borst, die kindertehuizen heeft in de buurt van het zwaarbeschoten Charkov, maakt zich grote zorgen. Bij Op1 vertelt hij samen met Evgeniy Levchenko meer over de benarde situatie waar de kinderen in zitten.

Evgeniy Levchenko en Nico de Borst zijn sinds dat Evginey bij Sparta Rotterdam speelde vrienden voor het leven. Hij nam Nico mee naar zijn land en sindsdien vangen ze met stichting Breath Oekraïense straatkinderen op. “Ze hebben dit weekend met zeventien mensen in de schuilkelder gezeten. Dat werd ze te veel. Gisteren is besloten om echt te vluchten. Wij zullen ze met alle liefde ontvangen.”

Bijkomend probleem
“Er is ook een bijkomend probleem. Wij kunnen die gezinnen niet uit elkaar halen, want ze zijn al getraumatiseerd door wat er vroeger gebeurd is en nu hangen ze heel erg aan elkaar. Dus in Leek en Glimmen in Groningen heb ik prachtig mooie aanbiedingen gekregen. In Glimmen kreeg ik mooie herenhuizen aangeboden om die kinderen bij elkaar te mogen houden”, vertelt Nico de Borst.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Nico de Borst en Evgeniy Levchenko terug. 

Vergelijkbare artikelen