Jan van Halst, Evert ten Napel, Erik Dijkstra en Frank Evenblij blikken vooruit op het EK voetbal

Nog vier dagen tot het EK voetbal in Duitsland van start gaat! Hoe staat Oranje ervoor? Met analist Jan van Halst praten we na over de wedstrijd tegen IJsland, oud-commentator Evert ten Napel neemt ons mee terug naar de legendarische wedstrijd tegen West-Duitsland op het EK van 1988. En waarom zijn snorren en baarden een graadmeter voor succes? Erik Dijkstra en Frank Evenblij leggen het uit.

Het Nederlands Elftal won vanavond zijn laatste test voor het EK voetbal in Duitsland. Na Canada, werd ook IJsland bij de uitzwaaiwedstrijd in De Kuip met 4 – 0 verslagen. Hoewel de huidige selectie volgens Jan van Halst geen échte vedettes heeft, krijgt de voetbalanalist steeds meer zin in het EK. “Bij mij is het knopje omgegaan. We zijn wel eens slechter naar een toernooi gegaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Ook bij tv-presentator Frank Evenblij begint het sinds een dag of drie te borrelen. Samen met collega Erik Dijkstra maakte hij voor de EK-special van het voetbalblad Santos een verhaal over ‘snorren, baarden en matjes’ in het voetbal.

“Het Volksparkstadion is van Oranje”

In diezelfde special blikt voormalig voetbalcommentator Evert Ten Napel terug op misschien wel de meest legendarische wedstrijd van het Nederlands elftal, die hij van commentaar voorzag. De gevleugelde uitspraak “Het Volksparkstadion is van Oranje” staat inmiddels in het geheugen van menig voetbalfanaat gegrift. De uiting bedacht hij ter plekke, op het moment zelf. “Het komt uit mijn voetbalhart”, vertelt de voetballiefhebber.

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen