Henry Schut over het EK Voetbal dat vrijdag van start gaat: ”De standaard is voor mij het EK van ’88”

Vrijdag begint dan eindelijk het EK voetbal. En het belooft een feestje te worden, want voor het eerst sinds 2012 is het Nederlands elftal weer present op een Europees Kampioenschap. NOS presentatoren Sjoerd van Ramshorst en Henry Schut hoeven in ieder geval niks te missen. In ‘NOS Studio Europa’ bespreken ze met wisselende analisten vier weken lang alle EK duels. Bij Op1 vertelden de presentatoren hoe de komende weken eruit gaan zien.

Sjoerd van Ramshorst kijkt met veel plezier terug naar de toernooien van 2000 en 2008. ”Het toernooi van 2008 vond ik het allermooiste omdat het voetbal destijds zo goed was. Toch was het EK van 2000 ook geweldig, mede omdat het destijds voor het eerst in Nederland georganiseerd werd.”

Voor Henry Schut is het Europees Kampioenschap van 1988 het hoogtepunt. Is de sfeer van destijds deze zomer te overtreffen? Henry Schut: ”Ja, door het toernooi weer te winnen. Het EK van 1988 is het eerste toernooi dat ik bewust heb meegemaakt. In 1984 en 1986 deden we niet mee, dus dit was voor mij het startpunt. De standaard is voor mij het EK van ’88. Mijn generatie denkt dat dit nog een keer mogelijk moet zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Henry Schut en Sjoerd van Ramshorst terug.

Vergelijkbare artikelen