Europees verkiezingsdebat

Aanstaande donderdag 6 juni zijn de Europese Verkiezingen. In de Politieke Vrijdag van Op1 gaan de Europese lijsttrekkers van PVV, GroenLinks/PvdA, VVD, NSC, BBB, D66 en CDA in debat over onder meer veiligheid, migratie, landbouw en de verschuivingen in het politieke landschap. Voor het eerst sinds de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar november gaan deze partijen live op televisie in debat.

Komende week mogen 360 miljoen mensen hun stem uitbrengen voor een nieuw Europees Parlement. Zeven lijsttrekkers kruisen in de aanloop naar de Europeseverkiezingen voor het eerst op televisie de degens over vijf uiteenlopende thema’s. Onderwerpen die aan bod komen zijn: de verschuiving van het politieke landschap, migratie, landbouw/natuur, defensie/veiligheid en economie.

‘De zon gaat weer schijnen’ en ‘er gaat een nieuwe wind waaien’: het zijn woorden van PVV-leider Wilders bij de presentatie van het regeerakkoord op hoofdlijnen. Gaat er in Europa ook een andere wind waaien als de PVV daar aan terrein wint? EU-lijsttrekker van de PVV, Sebastiaan Stöteler, gaf te kennen de EU van binnenuit te willen veranderen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

PVV wil in nieuwe Europese fractie met Le Pen en Meloni

De vraag die al enige tijd boven de markt hangt is dan ook of de PVV openstaat voor een samenwerking in een nieuw te vormen Europese fractie van radicaal-rechtse partijen. Marine Le Pen van het Franse Rassemblement National liet onlangs weten zo’n nieuwe fractie te willen oprichten. Tijdens het debat bij Op1 maakte EU-lijsttrekker Sebastiaan Stöteler namens de PVV kenbaar graag in een fractie te stappen met Le Pen en Meloni.‘’Als wij zetels halen, sluiten wij daar heel graag bij aan”, aldus Stöteler.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele debat terug.

Vergelijkbare artikelen