Nieuws: Europese verkiezingsdebatten bij Op1

Op1 houdt morgen, vrijdag 31 mei, een groot verkiezingsdebat met zeven Europese lijsttrekkers in de Politieke Vrijdag van WNL. Onder leiding van Sven Kockelmann en Thomas van Groningen debatteren PVV, GroenLinks/PvdA, VVD, NSC, BBB, D66 en CDA met elkaar over een vijftal stellingen in een studio vol met publiek. Het is voor het eerst sinds de Tweede Kamer-verkiezingen van vorig jaar november dat deze partijen live op televisie met elkaar in debat gaan.

In de dagen pal voor de Nederlandse Europese Verkiezingsdag, van maandag 3 juni tot en met woensdag 5 juni, zullen in speciale uitzendingen van Op1 de landelijke lijsttrekkers met elkaar debatteren over Europese thema’s. Maandag zijn Henri Bontenbal (CDA), Laurens Dassen (Volt) en Jimmy Dijk (SP) te gast bij Fidan Ekiz en Sven Kockelmann van Omroep WNL. Dinsdag gaan Pieter Omtzigt (NSC) en Frans Timmermans met elkaar in debat bij Margje Fikse en Tijs van den Brink van de EO en woensdag zijn Rob Jetten (D66) en Caroline van der Plas aan de beurt bij Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen van Omroep MAX.

De verkiezingsspecials van Op1 beginnen telkens rond 22:15 uur op NPO1.

 

Vergelijkbare artikelen