De finaleweek van de formatie

De finale week. Na twee weken reces is de formatie vandaag weer hervat. Een van de onderhandelaars werd gefotografeerd met een concept-regeerakkoord onder de arm. Toeval of spin? En wat stond erin? We bespreken het met politiek verslaggever Thomas van Groningen.

Vanuit de partijen is er toch wat gemor over de rol van de informateurs. Ze hadden het gevoel dat de informateurs een beetje voor de formatie zijn gaan liggen. Ze hebben het proces dus iets te veel hun eigen gemaakt. Het wordt dus een beetje hun formatie. Zij schrijven teksten en wij moeten achter hen aan hobbelen. ”Daar was wat frustratie over merkten we voor het weekend”, zegt Van Groningen. Je ziet dat die informateurs die kritiek ook hebben gehoord, waardoor ze zichzelf nu letterlijk van de tafel hebben gehaald en in de hoek zijn gaan zitten om het gesprek te begeleiden. ”Misschien dat dat dan werkt, maar hoe dat gaat, is mij ook een raadsel.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug

Vergelijkbare artikelen