Aad Ouborg koopt uniek schilderij van prinses Beatrix

Een echte prinses Beatrix aan de muur? Kunstliefhebbers kregen gisteren de kans om een schilderij gemaakt door niemand minder dan onze oud-Koningin op de kop te tikken tijdens een veiling in Friesland. Aad Ouborg werd de gelukkige nieuwe eigenaar en neemt de originele Beatrix mee naar Op1. Hij schuift aan met Iris Frederix, die vertelt hoe uniek het stuk is.

Maandagavond is een gesigneerd schilderij van onze eigen prinses Beatrix onder de hamer gegaan en verkocht voor 8500 E. Meer dan verwacht.

In de wereld van kunst en verzamelaars zijn er van die momenten die je gewoon niet kunt negeren. Een van die momenten vond plaats toen ondernemer Aad Ouborg zijn slag sloeg en een fortuin uitgaf aan een tekening die gemaakt was door niemand minder dan de jonge prinses Beatrix.

Het lijkt bijna een traditie te worden – koninklijke kunst. Van Wilhelmina tot Bernhard en natuurlijk Beatrix zelf, de Oranje-familie heeft altijd al een artistiek kantje gehad. Gisteravond werd er opnieuw een werk geveild, en dat ging beter dan verwacht.

Het kunstwerk in kwestie, een door Beatrix gesigneerd schilderij, werd verkocht voor een verbazingwekkende €8500, meer dan wat de meesten hadden verwacht. Voor Ouborg betekent dit niet alleen zijn 67e Oranje-kunstwerk, maar ook een wel heel bijzondere aanwinst voor zijn collectie.

Uniek kunstwerk

Kunsthistorica Iris Frederix is enthousiast: “Dit is echt een uniek kunstwerk.” De tekening, gemaakt door de prinses toen ze slechts 12 jaar oud was, heeft een speciale historische en emotionele waarde.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de originele Beatrix terug.

Vergelijkbare artikelen