Fotograaf Vincent Mentzel: “Dit is één van Beatrix’ lievelingsfoto’s.” 

Veertig jaar lang stond Vincent Mentzel vooraan bij al het grote nieuws op het Binnenhof. En soms daarbuiten. Nu heeft het Rijksmuseum in Amsterdam een tentoonstelling van het werk van de fotojournalist gemaakt. Volgens het museum geldt hij als nestor van de fotojournalistiek en is hij een van de meest beeldbepalende fotografen van Nederland. Hij vertelt bij Op1 over zijn indrukwekkende oeuvre.

In 1977 reisde Vincent samen met Prinses Beatrix en Prins Claus door Azië. Daar maakte hij een indrukwekkende foto waar hij de prestigieuze Word Press Photo prijs mee heeft gewonnen ““Dit was zo beeldschoon. Toen heb ik het ingestuurd en tot mijn grote verbijstering kreeg ik de prijs. Dit is één van Beatrix’ lievelingsfoto’s heeft ze me wel eens verteld.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Vincent Mentzel terug.

 

Vergelijkbare artikelen