Marjan Olfers en Tom van ’t Hek over de schorsing van Ajax-directeur Alex Kroes

Het dramatische seizoen van Ajax heeft weer een nieuw dieptepunt bereikt. De club uit Amsterdam heeft zijn nieuwe algemeen directeur Alex Kroes geschorst omdat hij mogelijk clubaandelen met voorkennis kocht. We praten erover in Op1 met hoogleraar Sport & Recht Marjan Olfers en sportjournalist Tom van ’t Hek.

Ajax is een beursgenoteerd bedrijf en het is ook het enige beursgenoteerde bedrijf binnen het betaald voetbal. Het is een nv en dat betekent dat er hele zware regels gelden. De voorkennis die Kroes had, is dat hij zou worden aangesteld. “Het is zo met beursgenoteerde ondernemingen dat elke informatie die mensen in de aandelenhandel hebben, transparant moet zijn, zodat iedereen een eerlijk speelveld heeft”, aldus Olfers.

Verboden

“We hebben de wet, Wft, dat is een hele strenge wet. Het mag gewoon niet, het is echt verboden en het is ook echt een zwaar vergrijp”, zegt Olfers.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug

Vergelijkbare artikelen