Jeroen van Veen haalde meer dan 2 miljoen op voor het Prinses Máxima Centrum

Hij rende een jaar lang elke dag minimaal tien kilometer en sloot afgelopen weekend af met een driedubbele marathon op Texel. Jeroen van Veen haalde met deze bizarre sponsorloop meer dan twee miljoen euro op voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Jeroen, die twee jaar geleden zijn 4-jarige zoontje Kasper verloor aan een hersentumor, vertelt bij Op1 samen met directeur van het Máxima Centrum Rob Pieters over de actie en het afgelopen jaar.

‘’Vorig jaar dacht ik: Ik wil een jaar lang echt de tijd nemen om het te kunnen verwerken voor mezelf, voor mijn gezin en voor mijn vrouw.’’ Jeroen wist nog niet precies wat hij wilde doen, maar hij wilde andere mensen helpen. Toen bedacht hij om een jaar lang te rennen. Hij wilde aan al die kinderen en ouders in het Prinses Máxima Centrum laten zien dat er minstens één iemand is die elke dag aan ze denkt. ‘’Toen ik dat eenmaal had bedacht kreeg ik zoveel vuur en energie en dacht ik let’s go.”

Donaties

Jeroen had niet durven dromen dat het zo mooi zou zijn. ‘’Ik dacht als ik een paar mensen in Nederland kan helpen dan zou dat heel mooi zijn. Ik krijg zelf ook heel veel liefde en dat is waanzinnig’’, vertelt Jeroen. Er hebben iets van 50.000 mensen een donatie gedaan en Jeroen heeft miljoenen likes en shares gehad van mensen die hem steunen. Ze weten hem altijd wel te vinden en zeggen dan: ‘Jeroen wat fantastisch, we steunen je, als ik iets voor je kan doen laat het ons weten.’ ”Nederland is echt een fantastisch land. Als je je hart opent en je vraagt om hulp en steun dan krijg je echt de liefde van de hele wereld’’, aldus Jeroen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug

Vergelijkbare artikelen