Elske DeWall en Angelique Houtveen over het nieuwe album van Beyoncé

Het nummer ‘Texas Hold ‘Em’ van Beyoncé voert momenteel alle hitlijsten aan. En vrijdag brengt ze haar nieuwe album uit: Cowboy Carter. Ze is de eerste zwarte vrouw die zowel de country als de R&B hitlijst heeft aangevoerd. In Op1 leggen singer-songwriter Elske DeWall en radio-dj Angelique Houtveen uit waarom Queen B zich op country heeft gestort.

Er wordt met verbazing op het album gereageerd. ‘’Dat vind ik ook een beetje gek’’, zegt Angelique. Als je kijkt naar de roots van country, waar het ontstaan is, dan zijn de instrumenten meegenomen door de tot slaafgemaakte mensen naar Amerika. ”Dat mensen daar kritisch op zijn, die zal je altijd hebben. Country heeft een best grote conservatief witte aanhang en dat vinden buitenstaander niet leuk, laat staan een vrouw van kleur’’, aldus Angelique.

Conservatief

In de jaren 90 had je Shania Twain, wat de ideale schoondochter was. Zij ging ineens een cross-over maken naar pop en dat vonden mensen helemaal niet oké. ‘’Het is heel conservatief, we doen alsof we heel liberaal zijn in de kunst, maar zijn daar zijn heel veel grenzen die we onszelf opleggen’’, zegt Elske.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug

Vergelijkbare artikelen