OM eist 7 jaar cel en tbs tegen Gianni de W.

Vandaag kreeg Gianni de W. de strafeis van het Openbaar Ministerie te horen. Hij staat terecht voor het afpersen van talloze vrouwen, inclusief zijn toenmalige vriendin, met naaktfoto’s en -video’s. Met 172 slachtoffers is dit de grootste onlinemisbruikzaak in Nederland. Saskia Belleman was aanwezig in de rechtszaal en schuift vanavond aan bij Op1.

In een van de meest verontrustende gevallen van online seksueel misbruik in Nederland staat Gianni de W. terecht voor een angstaanjagend aantal van 172 slachtoffers. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een strafeis geformuleerd van zeven jaar gevangenisstraf, vergezeld van tbs met dwangverpleging. De aanklachten omvatten niet alleen online seksueel misbruik, maar ook het bezit van kinderporno.

De W. wordt ervan beschuldigd dat hij gedurende vele jaren tientallen meisjes in zijn greep hield door middel van het verkrijgen van blootfoto’s onder valse voorwendselen. Deze manipulatieve praktijken bleven doorgaan sinds 2014, zonder enige onderbreking. Zelfs met een lichte autistische stoornis wordt benadrukt dat De W. zich zeer bewust was van de schade die hij aanrichtte.

‘Voelde voor hem niet echt’

Tijdens zijn verschijning voor de rechter op dinsdag kreeg De W. de strafeis te horen. Saskia Belleman, aanwezig bij de rechtszaak. ‘’Het voelde voor hem niet echt omdat het ging om digitale contacten. Hij heeft zijn eigen vriendinnen op diezelfde manier behandeld.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Gianni de W. terug. 

Vergelijkbare artikelen