Volgens Lauren Dassen is er acuut meer Europese eenheid nodig is

Er is acuut meer Europese eenheid nodig. Volgens Volt-leider Laurens Dassen zitten we door de Russische dreiging in een gevaarlijke situatie en lacht Poetin zich door de verdeeldheid op ons continent ‘een slag in de rondte’. Vanavond vertelt Dassen bij Op1 waarom we juist nu eenheid moeten uitstralen.

In het aangezicht van toenemende Russische dreiging waarschuwt Volt-leider Laurens Dassen voor een gevaarlijke situatie in Europa, waar verdeeldheid het continent verzwakt en de Russische president Poetin de kans biedt om zichzelf een strategisch voordeel toe te eigenen. In een krachtig pleidooi benadrukt Dassen de noodzaak van onmiddellijke Europese eenheid en een versterkte industriële samenwerking om deze dreiging het hoofd te bieden.

Eenheid uitstralen

Dassen gaat verder en pleit voor concrete maatregelen, waaronder het verstrekken van meer wapensteun aan Oekraïne. Hij gelooft dat deze steun niet alleen van essentieel belang is voor de veiligheid van Oekraïne, maar ook een signaal zal zijn van Europese vastberadenheid om agressie tegen te gaan. “We moeten met Europa die eenheid uitstralen en die industrie versterken”, aldus de fractievoorzitter van Volt.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Laurens Dassen terug.

Vergelijkbare artikelen