Sander van Hoorn: “Er is in Israël weinig beeld meer van een gewone Palestijn”

Een mogelijk staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas betekent geen vrede, maar slechts uitstel van een grondinvasie in Rafah, daarvoor waarschuwt Netanyahu. Hoewel in Qatar druk wordt onderhandeld om een wapenstilstand te bereiken, wil de Israëlische premier voorlopig van geen wijken weten. Is er nog kans op vrede? Voormalig correspondent en NOS-verslaggever Sander van Hoorn schuift aan over de lopende onderhandelingen.

Het Midden-Oosten bevindt zich al meer dan vier maanden in een onophoudelijke crisis, met het conflict tussen Israël en Hamas dat de regio in een staat van onzekerheid houdt. NOS-verslaggever Sander van Hoorn, net terug uit het gebied, vertelt over de actuele ontwikkelingen. Is er na maanden van conflict al een eind in zicht?

Staakt-het-vuren slechts uitstel

Terwijl er geluiden zijn over een mogelijk staakt-het-vuren, blijft de situatie gespannen. Premier Netanyahu waarschuwt voor een mogelijke grondaanval in Rafah, gelegen in het zuiden van Gaza, waar anderhalf miljoen Palestijnen klem zitten. Het dreigement van een grondinvasie werpt de vraag op of een staakt-het-vuren daadwerkelijk vrede kan brengen.

Want ondanks lopende onderhandelingen in Qatar om een wapenstilstand te bereiken, lijkt premier Netanyahu vastberaden om geen concessies te doen. De mogelijke tijdelijke stopzetting van vijandelijkheden kan slechts uitstel betekenen voor een verdere escalatie, waarschuwde de Israëlische premier gisteren. En veel Israeli lijken het met hun premier eens te zijn, zag Sander van Hoorn in het land. “In Israël merk ik dat er weinig beeld meer is van een gewone Palestijn”, vertelt hij daarover.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Vrede voorlopig ver weg

De vraag naar vrede in de al maandenlang onrustige regio blijft onbeantwoord. Premier Netanyahu waarschuwt voor een mogelijke grondinvasie, waardoor de weg naar duurzame vrede nog steeds vol hindernissen lijkt. De wereld kijkt gespannen toe terwijl het Midden-Oosten zoekt naar een uitweg uit deze langdurige crisis.

Kijk hier het hele gesprek met Sander van Hoorn over de onderhandelingen tussen Israël en Hamas terug.

Vergelijkbare artikelen