Europa staat er niet goed voor

Twee jaar na de Russische inval in Oekraïne staat Europa er niet goed voor. Volgens Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim moeten we stappen zetten en snel meer munitie produceren voor Oekraïne. Anders kan het land de strijd tegen Rusland niet kan volhouden, vreest de commandant. In Op1 vertelt Eichelsheim wat er moet veranderen.

Het is inmiddels twee jaar geleden sinds Rusland Oekraïne binnenviel, en de situatie in Europa blijft een bron van zorg. Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim doet in Op1 een dringende oproep voor meer actie vanuit Europa, met name gericht op het versneld produceren van munitie voor Oekraïne.

Volgens Eichelsheim is het cruciaal dat het land over de benodigde middelen beschikt om de strijd tegen Rusland voort te zetten. “We moeten snel handelen bij het versterken van onze defensiemacht”, benadrukt Eichelsheim. “Oekraïne bevindt zich in een kritieke fase. Ze hebben dringend behoefte aan munitie en wapens om de Russische agressie het hoofd te bieden.”

Artikel gaat verder onder de video

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Vertrouwen neemt af

We moeten sneller zijn met het opbouwen van onze defensiemacht. Dat is de oproep die Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim doet. Nu, twee jaar na de start van de oorlog, staan de militairen er slechter voor dan ooit. Maar wat is de stemming onder de Oekraïense bevolking na twee jaar van conflict? Journalist Michiel Driebergen, die onlangs terugkeerde uit Oekraïne, ziet dat de situatie steeds moeilijker wordt, terwijl de wil om te vechten niet afneemt.

Hij merkt op dat het vertrouwen onder de Oekraïners afneemt. “Voor velen kwam de oorlog van de ene op de andere dag. Een conflict van deze omvang leek volledig ondenkbaar.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen