Nieuwe voorstelling over Zelensky

Van komiek tot president van een land in oorlog: Volodymyr Zelensky. De leider van Oekraïne speelde een paar jaar geleden nog in comedy’s, maar leidt zijn land nu al bijna twee jaar in de strijd tegen Rusland. Cabaretier en politicoloog Patrick Nederkoorn maakte een theaterstuk over deze bizarre switch. Hij schuift aan samen met onze Vita Kovalenko, die ontroerd terugkwam van de voorstelling.

Zelensky was komiek voordat hij president werd. Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een voorstelling over. “Hij kan stijlmiddelen uit zijn vroegere leven als komiek fenomenaal gebruiken in de politieke arena.”

Al twee jaar is hij de fiere aanvoerder in de strijd tegen de Russische bezetter: Volodymyr Zelensky. “Hij staat voor mij in eenzelfde omgeving als Nelson Mandela. In onze tijd is hij de symboliek van de strijd tegen tirannie”, zegt Ahmed Aboutaleb, die ook te gast is in Op1.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen