Halsema pleit voor regulering van harddrugs, Aboutaleb reageert

Terwijl in zijn eigen stad een flat explodeerde, was Ahmed Aboutaleb in Ecuador, een land dat in de greep is van de strijd tegen drugsbendes. De Rotterdamse burgemeester koos ervoor om zijn bezoek aan het geteisterde land toch af te maken. Wat hebben de explosie in Rotterdam en de strijd tegen de drugskartels in Zuid-Amerika met elkaar te maken? Aboutaleb schuift aan bij Op1.

Op het moment dat een flatgebouw in zijn eigen stad explodeerde, bevond Ahmed Aboutaleb zich in Ecuador, een land dat worstelt met de voortdurende strijd tegen drugsbendes. Ondanks de urgente situatie in Rotterdam besloot de burgemeester zijn bezoek aan het geteisterde land voort te zetten.

Een garagebox in Rotterdam bleek te fungeren als cocaïnewasserij, geleid door Jalal O. Tijdens dit proces met licht ontvlambare oplosmiddelen kwamen drie mannen om het leven die betrokken waren bij het wassen van cocaïne.

“Wij zijn distributeurs van deze ellende in de rest van Europa”, verklaart de Rotterdamse burgervader. “Dat moet ons echt aan het denken zetten.” Met deze woorden benadrukte Aboutaleb de rol van Europese steden, waaronder Rotterdam, als tussenstations in de internationale drugshandel.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Harddrugs regulieren?

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema pleitte opnieuw voor de regulering van harddrugs zoals cocaïne en xtc. “Ik ben niet van reguleren en van legaliseren”, reageert Aboutaleb. “Ik weiger als burgemeester tegen mijn inwoners te zeggen dat het eten van een boterham en het snuiven van een lijntje in de ogen van de overheid van dezelfde lijn is.” Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb maakt zich namelijk zorgen over harddrugs. “Het is buitengewoon schadelijk.”

“Die criminelen zijn niet gewend te zweten voor een boterham” voegde Aboutaleb toe. Hij benadrukte dat criminelen altijd op zoek zullen zijn naar snelle manieren om geld te verdienen. “Dan stappen ze over naar mensenhandel.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen