Komend weekend demonstraties tegen AfD in Duitsland

In Duitsland zijn er al wekenlang enorme demonstraties tegen de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD), nadat bekend werd dat hooggeplaatste leden van de partij in het diepste geheim vergaderd hebben over het uitzetten van miljoenen migranten en vluchtelingen. Hoe gevaarlijk is deze partij voor Duitsland en Europa? Correspondent Rob Savelberg praat ons bij.

In Duitsland hebben de afgelopen weken massale demonstraties plaatsgevonden tegen de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD). De aanleiding voor deze protesten was het schokkende nieuws dat hooggeplaatste leden van de partij in het diepste geheim bijeenkwamen om te discussiëren over het uitzetten van miljoenen migranten en vluchtelingen. Dit nieuws heeft de vrees aangewakkerd over de potentiële gevaren die de AfD met zich meebrengt voor Duitsland en Europa.

Komend weekend

De Alternative für Deutschland is een jonge partij. Opgericht in 2013. En is een radicaal-rechtse Duitse politieke partij die sinds 2017 in de Bondsdag vertegenwoordigd is. Haar ideologie is in de loop der tijd veranderd, waarbij anti-islamitische en antivluchtelingenstandpunten nu centraal staan. En dat baart vele Duitsers nu zorgen.

Komend weekend gaan in Duitsland een half miljoen mensen de straat op om te demonstreren tegen oprukkend radicaal-rechts. Het massale protest volgt op een reeks van manifestaties tegen de AfD, die wordt beticht van nazi-sympathieën.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen