Voor het eerst een Nederlands vrouwenteam in de Dakar Rally

Het is een van de zwaarste races die er is: de Dakar Rally. Een twee weken durende uitputtingsslag door de woestijn. En dit jaar deed er voor het eerst een Nederlands vrouwenteam mee. In Op1 zijn chauffeur Anja van Loon, monteur Marije van Ettekoven en navigator Floor Maten te gast. Ze hebben het avontuur overleefd, maar het was soms kielekiele.

De Dakar Rally, een van ’s werelds meest uitdagende motorsportevenementen, staat bekend om zijn meedogenloze terrein en extreme omstandigheden. Jaarlijks reizen coureurs van over de hele wereld naar afgelegen woestijnen en ruige landschappen voor deze twee weken durende race, waar zowel mens als machine worden getest op uithoudingsvermogen en vaardigheden.

De rally begon in 1978 en heeft sindsdien verschillende continenten doorkruist. Verplaatst naar Zuid-Amerika in 2009 tot en met 2019 en nu in Saudi-Arabië biedt het evenement een gevarieerd terrein, van droge woestijnen tot bergachtige gebieden. Deelnemers op motorfietsen, auto’s, vrachtwagens en quads strijden in afzonderlijke categorieën, maar delen allemaal het  doel om de finish te halen.

In een historisch moment voor Nederland nam dit jaar voor het eerst een vrouwenteam deel aan de beroemde Dakar Rally, een van ’s werelds zwaarste off-road races. Het team, bestaande uit de ervaren chauffeur Anja van Loon, monteur Marije van Ettekoven en navigator Floor Maten, zette een mooie prestatie neer in de veeleisende race, waarbij ze niet alleen de uitdagingen van de race overwonnen, maar ook de traditionele rolverdeling binnen de motorsport doorbraken.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen