André Rieu over zijn optreden bij de Formule 1 in Zandvoort

Hij heeft op grote podia over de hele wereld gestaan, maar gisteren bij de Formule 1 in Zandvoort had hij een van zijn meest bijzondere optredens ooit. Voor een uitzinnig Oranjelegioen bracht André Rieu het Wilhelmus ten gehore. Hij schuift aan bij Op1 en we blikken terug.

Met zijn Johann Strauss Orkest is André Rieu wereldberoemd geworden. Hij heeft de hele wereld gezien en voor honderdduizenden mensen opgetreden. Ondanks zijn rijke carrière, was het optreden in Zandvoort nog heel speciaal. “Het is onvoorstelbaar.

Eén voorwaarde

Rieu zei gelijk ja toen hij werd gevraagd. “Maar wel op één voorwaarde. Dat het met het hele orkest kon.” Dat was niet mogelijk, kreeg hij te horen. Zeventig mensen is te veel. Dus moest de FIA overtuigd worden. “Toen heb ik het MECC afgehuurd. Daar heb ik de grid getekend, het Wilhelmus gespeeld en laten zien dat we daar weer snel weg konden.” Toen Rieu de video liet zien, mocht hij zijn hele orkest meenemen.

En dat werd een groot succes. “De regisseur die het al 27 jaar doet, vroeg waarom ik niet met hem mee ging over de wereld. Ze vonden het zo mooi.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug met André Rieu.

Vergelijkbare artikelen