Derk Boswijk wil een boycot van producten uit de Westelijke Jordaanoever

Het Internationaal Gerechtshof eist dat Israël maatregelen neemt om genocide in Gaza te voorkomen. Historisch, vinden PvdA-Kamerlid Kati Piri en oud-ambassadeur Nikolaos van Dam, die nu ook willen dat het demissionaire kabinet een permanent staakt-het-vuren in Israël gaat ondersteunen. Waarom is dat nog niet gebeurd? Ze aan bij Op1 samen met CDA-Kamerlid Derk Boswijk, die op eigen initiatief naar Israël en de Westelijke Jordaanoever trok en zich kapot schrok van de situatie aldaar.

Net terug uit Israël, op eigen houtje en op eigen kosten: Derk Boswijk, Kamerlid voor het CDA. Samen met Kati Piri van GroenLinks/PvdA keek hij vandaag naar het Internationaal Gerechtshof. Dat kwam in Den Haag met met een tussenvonnis kwam over Israël.

Het Internationaal Gerechtshof heeft oordeelde dat Israël zich maximaal moet inspannen om genocide in Gaza te voorkomen, volgens het tussenvonnis in de zaak die Zuid-Afrika heeft ingediend met betrekking tot de oorlog in Gaza. Het hof verlangt bovendien dat Israël al het mogelijke doet om bewijs van mogelijke misdaden te behouden en hierover binnen een maand rapporteert. Personen die schuldig zijn aan genocide of oproepen tot genocide moeten ook worden vervolgd, aldus het vonnis.

Boycot Westelijke Jordaanoever

Derk Boswijk is zich kapot geschrokken van de situatie op de Westbank. Het CDA-Kamerlid reisde deze week op eigen initiatief naar Israël om een beter beeld te krijgen van het vreselijke conflict dat zich daar op dit moment afspeelt. Hij wil een directe boycot op producten uit Westelijke Jordaanoever. “Ik ben echt geschrokken van de situatie daar”, aldus het Kamerlid.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de situatie in Israël en op de Westelijke Jordaanoever terug.

Vergelijkbare artikelen