Geen vrouwelijke genomineerden voor de genderneutrale RadioRing

Waar er vorig jaar nog drie vrouwen bij de beste vijf radiopresentatoren stonden, is er dit jaar geen enkele vrouw genomineerd voor de RadioRing. Presentator Astrid de Jong is het daar niet mee eens en roept samen met collega’s een eigen prijs in het leven: Radiovrouw 2023. Ze schuift aan samen met collega-presentator Mischa Blok, die juist achter de genderneutrale verkiezing staat.

Het is een waar mannenfeestje: de vijf genomineerden voor de RadioRing 2023 zijn allemaal man. Radio DJ Marieke Elsinga is er niet
blij mee. Ook radiomaker Astrid de Jong vindt niet het oké en daarom richt zij met drie andere radiovrouwen een alternatieve prijs op: Radiovrouw 2023.

Niet klagen bij publieksprijs

Het valt op. Dit jaar zijn er geen vrouwelijke genomineerden in de genderneutrale RadioRing-categorieën. Als reactie hierop hebben Astrid de Jong en drie andere toegewijde vrouwelijke deejays besloten de prijsuitreiking voor Radiovrouw van het Jaar te organiseren. Hoewel Astrid de gedachte achter genderneutraliteit waardeert, acht ze het momenteel nog te vroeg.

Daar is haar collega Mischa Blok het niet mee eens. Volgens haar moeten vrouwen niet klagen, zeker niet bij een prijs als deze. “Bij een publieksprijs kun je niet zeggen dat je het geen leuke uitslag vindt”, zegt ze.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de genderneutrale RadioRing terug. 

Vergelijkbare artikelen