Steeds meer mensen kunnen de tandarts niet betalen

Steeds meer mensen mijden de tandarts omdat ze de rekening niet kunnen betalen. Daarom wil SP-leider Jimmy Dijk de tandarts terugbrengen in het basispakket van de zorgverzekering. De vraag is alleen: wie gaat dat betalen? Vanavond is Jimmy Dijk, samen met tandarts en onderzoeker Sehida Begovic, te gast bij Op1.

In een wereld waarin toegang tot gezondheidszorg een fundamenteel recht zou moeten zijn, blijft de realiteit voor velen een uitdaging. Een groeiend aantal mensen vermijdt de tandartsstoel niet uit angst voor de tandartsstoel, maar vanwege de zware last van financiële belemmeringen die het met zich meebrengt. Het negeren van tandheelkundige zorg kan echter ernstige gevolgen hebben voor zowel de mondgezondheid als de algehele welzijn van deze individuen.

Mondgezondheid is te duur, en daarom maken steeds meer mensen geen afspraak. Tandarts Sehida Begovic en Jimmy Dijk van de SP willen dat veranderen, want het is belangrijk dat mensen met gezonde gebitten rondlopen.

Fatsoenlijk leven

Steeds meer mensen gaan niet, vooral omdat ze de rekening niet kunnen betalen. SP-leider Jimmy Dijk wil daarom dat de tandarts weer in het basispakket komt. “We ontnemen mensen een goede toekomst en een fatsoenlijk leven”, aldus de fractie voorzitter van de SP in de Tweede Kamer.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de tandarts in de basisverzekering terug.

Vergelijkbare artikelen