Thomas van Groningen met het laatste nieuws omtrent de spreidingswet

Spannende dagen in de Eerste Kamer, waar ze twee dagen hebben uitgetrokken om te vergaderen over de spreidingswet. Volgende week wordt er gestemd, maar de uitkomst is moeilijk te voorspellen: er zijn ongeveer net zoveel leden voor de wet als tegen. In Op1 vertelt onze politiek verslaggever Thomas van Groningen de laatste ontwikkelingen.

Haalt de Spreidingswet de eindstreep? Dat is de vraag in de Eerste Kamer, terwijl een staatscommissie adviseert de migratie te beperken. Thomas van Groningen weet alles over de hete politieke aardappel.

Onderlinge verdeeldheid

Normaal is het behoorlijk rustig in de Eerste Kamer, maar nu even niet, want alle ogen in Den Haag zijn gericht op de senaat. Stemt deze ‘Kamer van Reflectie’ in met de Spreidingswet van staatssecretaris Erik van der Burg van asiel. Of verdwijnt het wetsvoorstel met een grote boog in het ronde archief. Het spant erom, vertelt Thomas van Groningen. “Van de BBB horen we geluiden dat er onderlinge verdeeldheid is. Voornamelijk noordelijke senatoren willen hun achterban niet in de steek laten. Die senatoren zitten ermee in de maag.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de spreidingswet terug.

Vergelijkbare artikelen