Burgemeester Sjors Fröhlich wil spreidingswet: “Ik schaam me voor andere gemeentes”

Waar in de gemeente Vijfheerenlanden flink geprotesteerd werd tegen asielzoekers, hebben de vluchtelingen daar toch een plekje gekregen. Sterker nog: de mensen in Lexmond willen nu juist dat ze blijven. En dat in de gemeente die ook andere tegenslagen kregen: zo kampten ze wekenlang met een zeer hoge waterstand. In Op1 is de gemeenteraad van Vijfheerenlanden te gast.

Waar in de gemeente Vijfheerenlanden flink geprotesteerd werd tegen asielzoekers, hebben de vluchtelingen daar toch een plekje gekregen. Sterker nog: de mensen in Lexmond willen nu juist dat ze blijven. Sjors Fröhlich, burgemeester van Vijfheerenlanden, is voorstander van de spreidingswet. “We zien dat ze in Groningen in de shit zitten. Daar word ik boos van en ik schaam me voor andere gemeentes in Nederland die niks doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen