Edwin Rutten is 50 jaar ‘Ome Willem’

Vele generaties zijn met Edwin Rutten opgegroeid en morgen is het vijftig jaar geleden dat hij voor het eerst op televisie kwam met de Film van Ome Willem. Maar liefst 16 seizoenen volgden. In Op1 vieren we met ‘Ome Willem’ en Angela de Jong het jubileum.

Precies 50 jaar geleden begon Edwin Rutten met De Film van Ome Willem. Het duurde even, maar na vele jaren en vele fans, ging ook Angela de Jong om. In Op1 vertelt ze samen met Edwin Rutten zelf over het succes van Ome Willem.

Joepie de poepie

Generaties groeiden ermee op. Uitdrukkingen kwamen in de Van Dale. En de liedjes waren kleine literaire kunstwerkjes. Morgen is het precies vijftig jaar geleden dat Nederland voor het eerst kennis maakte met “De Film van Ome Willem”. is het vijftig jaar geleden dat hij voor het eerst op televisie kwam met de Film van Ome Willem. Hoe kwam Edwin Rutten eigenlijk bij ‘Joepie de poepie?’ “Uit wanhoop”, vertelt ‘Ome Willem’ zelf.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Ome Willem terug. 

Vergelijkbare artikelen