Sherida Spitse over het Champions League succes van Ajax Vrouwen

Alweer zorgt Ajax Vrouwen voor een stunt: door Bayern München te verslaan staan ze bovenaan in de Champions League poule. Wat staat de ploeg van aanvoerder Sherida Spitse nog meer te wachten? En hoe kijkt ze eigenlijk terug op haar clash met Pierre van Hooijdonk? 

Recordinternational Sherida Spitse zorgde met haar Ajax-vrouwen voor een stunt in de Champions League, en heeft grootse ambities in het mannenvoetbal, al kwam ze er onlangs achter dat die ambities niet altijd even makkelijk zijn waar te maken.

Een stunt gisteren voor eigen publiek. In de ArenA zelfs en niet ergens op een oefenveldje. De vrouwen van Ajax versloegen de Duitsers van het grote Bayern München. En staan nu – tegen alle verwachtingen in – bovenaan in de Poules des Doods in de Champions League. Topdag dus voor de aanvoerder van Ajax en de Oranjeleeuwinnen: Sherida Spitse.

Coach bij de mannen

Nu dus nog enorm succesvol op het veld, maar in de toekomst hoopt Spitse ook succesvol te zijn langs de zijlijn. Als coach heeft de verdediger de ambitie om het vrouwenvoetbal te verlaten en het mannenbolwerk in te stappen. Toen ze die mening onlangs uitte bij Studio Voetbal botste dat met analist Pierre van Hooijdonk, die het niet voor ziet, een vrouw langs de lijn.

Die uitspraken van Van Hooijdonk snapt Spitse nog altijd niet. Volgens de voetbalster kan ze zich prima staande houden tussen de mannen. “Alsof wij allemaal rode wangetjes krijgen als wij in die kleedkamer zouden komen”, zegt ze daar nu over.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sherida Spitse terug.

Vergelijkbare artikelen