Gijs de Jong wil het WK in 2027 naar Nederland halen

Het was een zinderende ontknoping: met twee goals in blessuretijd gaat Oranje door de halve finale van de Nations League. Ten koste van de Engelse ploeg van de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman. Hoe hebben ze dit feestje gevierd? Secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong, die ook vertelt hoe hij het WK in 2027 naar Nederland wil halen, is te gast bij Op1.

De Olympische Spelen zijn hiermee in zicht. Die opmars van het vrouwenvoetbal moet doorgezet worden, vindt Gijs de Jong van de KNVB. Hij wil het WK van 2027 naar Nederland halen.

Volgende stap

De KNVB wil het WK vrouwenvoetbal in 2027 naar Nederland halen. Secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong wil na het geslaagde EK van 2017, dat gewonnen werd door de Oranjeleeuwinnen, nu de volgende stap zetten met het vrouwenvoetbal. “2017 was een geweldig toernooi. Maar het allerbelangrijkste was de legacy, meer meiden gingen voetballen. We hopen nu weer een stap verder te maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over met Gijs de Jong terug.

Vergelijkbare artikelen