Michiel Driebergen bezocht het levensgevaarlijke front in Oost-Oekraïne

Correspondent Michiel Driebergen is net terug uit Avdiivka, het stadje in Oost-Oekraïne waar al meer dan anderhalf jaar hevig wordt gevochten. Als een van de weinige journalisten slaagde hij erin het belegerde gebied binnen te komen. Over hoe de bevolking overleeft aan het front, vertelt Driebergen in Op1.

Journalist Michiel Driebergen is een van de weinige journalisten die naar het levensgevaarlijke front in Oost-Oekraïne ging. Hij zag hoe mensen daar ondergronds proberen te overleven in deze uitzichtloze oorlog. De correspondent bezocht het stadje Avdiivka, waar al meer dan anderhalf jaar hevig wordt gevochten. En waar nog duizend mensen proberen te overleven. Onder de grond.

“Men zegt dat er nog ongeveer 1.000 mensen wonen. Ik heb er ongeveer dertig gezien. Ik noem ze de ondergrondse mens.” Driebergen sprak daar twee vrouwen die al anderhalf jaar geen daglicht zien. Hoe overleven ze? “Dankzij hulpverleners. De hulpverlener met wie ik mee was, bracht water en brood. Ze hebben kacheltje aangelegd.”

De vrouwen wonen al die tijd in een kelder. “In een kruipruimte eigenlijk onder een flat. Daar zou je normaal gesproken nooit komen. Het is een plek waar je normaal je potten met groente opslaat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen