Erik Scherder in gesprek met Laurens Dassen en Joost Eerdmans

Een grote groep Nederlanders beweegt veel te weinig, weet Erik Scherder. Dat is ontzettend ongezond, maar toch ziet de hoogleraar neuropsychologie in de verkiezingsprogramma’s nauwelijks concrete plannen om dit probleem aan te pakken. Hoe kan een nieuw kabinet ervoor zorgen dat Nederlanders meer gaan bewegen? Scherder is te gast in Op1.

“Hoeveel procent van de bevolking is meer gaan voldoen aan de beweegnorm met de maatregelen die u aangeeft”, vraagt Erik Scherder aan Joost Eerdmans en Laurens Dassen. “Twintig procent”, reageert Eerdmans. “Tien procent”, reageert Dassen. “Het is nul procent.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier de uitzending terug.

Vergelijkbare artikelen