“De bodemprocedure die Arib heeft aangespannen gaat door”

Negen Tweede Kamer-medewerkers hebben ‘emotioneel geleden’ door oud-voorzitter Khadija Arib. Dat komt naar voren uit het rapport van onderzoeksbureau Hoffmann. Volgens de medewerkers stond Arib niet open voor kritiek en bood ze geen excuses aan. Wat zegt het rapport nog meer? We bespreken het met politiek verslaggever Thomas van Groningen.

We hebben er even op moeten wachten, maar vandaag kreeg de Tweede Kamer het rapport over de anonieme meldingen tegen oud-Kamervoorzitter Khadija Arib. In het feitenonderzoek worden de klachten van een jaar geleden grotendeels bevestigd.

Maar of we daar nu veel mee opschieten. Het is de vraag hoe dit verder gaat. Hoe gaat dit nu verder? Arib is geen Kamerlid meer. En mevrouw Bergkamp komt na de verkiezingen niet terug. Politiek verslaggever Thomas van Groningen las het onderzoek en ziet niet veel nieuws. “Eigenlijk zijn we niet veel opgeschoten, behalve dat wat in die anonieme brieven geschreven stond, klopt”, vertelt hij.

Bodemprocedure Arib

Dat betekent echter niet dat het juridische proces hiermee is afgedaan. Arib was het niet eens met het onderzoek en is naar de rechter gestapt. Van Groningen vertelt dat dat ervoor zorgt dat het boek zeker nog niet gesloten is. “De bodemprocedure die ze heeft aangespannen tegen dit onderzoek gaat gewoon door.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over het onderzoek terug.

 

 

Vergelijkbare artikelen