Thomas van Groningen: “Het is nogal een felle uitspraak die Arib doet”

Oud-Kamervoorzitter Khadija Arib werkt niet mee aan een onderzoek naar haar functioneren. Kamervoorzitter Vera Bergkamp en het dagelijks bestuur van Kamer willen een onderzoek vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Maar volgens Arib is Bergkamp bezig met een lastercampagne. Thomas van Groningen sprak met Arib. 

Het was gisteren weer een spannende dag in Den Haag. Er komt een onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van oud-Kamervoorzitter Khadija Arib, maar zelf weigert ze daar aan mee te werken. Ze beschuldigd de huidige voorzitter Vera Bergkamp van een lastercampagne. Thomas van Groningen sprak met Arib in Den Haag en twijfelt of dit handige uitspraken zijn. “Het is nogal een felle uitspraak die ze doet.”

Mes in de rug

“Ze richt zich alleen maar op die ene voorzitter van de Tweede Kamer”, gaat Van Groningen verder. Volgens de politiek verslaggever zit er nog behoorlijk wat ‘oud zeer’ richting Vera Bergkamp bij Arib. “Je kunt je afvragen hoe professioneel het is om meteen te zeggen dat het een politieke afrekening en een mes in de rug is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen