Pieter Waterdrinker viert deze week zijn 25-jarig schrijverschap

Pieter Waterdrinker viert deze week zijn 25-jarig schrijverschap, maar met gemengde gevoelens. Terwijl zijn geliefde Rusland wordt verscheurd door de oorlog schreef hij een nieuw boek met Russische recepten: literatuur als wapen tegen de ontheemding.

Het leven van Pieter Waterdrinker raakte op drift na zijn vertrek uit Rusland. De schrijver zit dit jaar 25 jaar in het vak, maar het was ook het jaar waarin hij zijn geliefde Rusland moest verlaten. Hoe zeer zijn leven ook op de drift raakt, schrijven blijft hij doen.

Literatuur is belangrijk

“We zien deze tijd hoe belangrijk literatuur is. De wereld staat tegenover elkaar en wij zijn een soort beeldcultuur aan het worden. In de twaalfde eeuw gingen mensen die niet konden lezen naar de kerk, die zagen het verhaal van het Nieuwe Testament in plaatjes. Maar nu kunnen we, als het goed is, wel lezen. Dat literatuur door alle concurrerende media minder van belang is prima”, zegt Pieter Waterdrinker. “Maar het gaat nu wel heel erg snel achteruit met het boek in Nederland. Daar moeten we wat mee doen”, besluit de jubilerend schrijver. 

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Pieter Waterdrinker terug.

Vergelijkbare artikelen