Nieuw Sociaal Contract presenteert verkiezingsprogramma: “Afgerekend met de Rutte-doctrine”

De plannen van alle politieke partijen liggen op tafel. Als laatste heeft Nieuw Sociaal Contract haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wat is er te kiezen? Wat zijn de verschillen? En wie raapt de verweesde CDA-stemmer op? Communicatieadviseur Jan-Willem Wits, sociaal geograaf Josse de Voogd en politiek verslaggever Thomas van Groningen schuiven aan bij Op1.

“Ze zijn ready voor de formatie”, zegt Thomas van Groningen over Nieuw Sociaal Contract. “We zien hier een partij die weet dat ze hoog staan in de peilingen. Je leest dat ze bereid zijn om in het kabinet te gaan zitten.”

“Zo staan er bijvoorbeeld heel veel dingen in waarin een richting wordt gegeven, maar dat er nog onderhandelingsruimte is. Er staat bijvoorbeeld dat ze een reductie willen van stikstof. Een significante reductie. Daar kan je dus nog over discussiëren in de formatie.”

Afgerekend met de Rutte-doctrine

“Alle campagneteams worden hier gek van. Je kan hem niet wegzetten als een populist, als een enge rechtse man of als een linkse dwaal”, zegt communicatieadviseur Jan-Willem Wit over Pieter Omtzigt. Toch is hij ervan overtuigd dat NSC hoge ogen gaat gooien deze verkiezingen.

“Ik denk dat dit een verhaal is dat een heel groot deel van Nederland wil horen. Waar een heel groot deel van Nederland zich in herkent. Vandaag is afgerekend met de Rutte-doctrine dat dit een heel gaaf land is. Dit verkiezingsprogramma vertelt het verhaal dat het helemaal geen gaaf land is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jan-Willem Wits, Josse de Voogd en  Thomas van Groningen terug.

Vergelijkbare artikelen