Iris de Graaf over Poetin, nu de ogen minder op hem gericht zijn

Vladimir Poetin spint garen bij een verdeeld Westen. Dat blijkt al uit de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, maar profiteert Poetin ook bij een conflict in het Midden-Oosten? En wat spoken de Russen uit, nu de ogen minder op ze gericht zijn? In Op1 bespreken we het met Ruslandcorrespondent Iris de Graaf.

“We zagen voor de uitzending al een fragmentje over een nieuw offensief dat Rusland is begonnen. Dat zou normaal wereldnieuws zijn. Het is echt groots dat dat gebeurt. Er wordt nu al langer dan twee weken keihard gevochten. Er zijn heel veel doden gevallen en Rusland heeft grote verliezen.”

Iris de Graaf, die uit veiligheidsoverwegingen teruggehaald is naar Nederland, ziet aandacht voor de oorlog tussen Oekraïne en Rusland is verminderd. Door de oorlog tussen Hamas en Israël. “We horen er bijna niks over. Logisch, mensen kunnen niet zoveel oorlog dragen. De media raakt verzadigd, maar dit nieuwe offensief speelt dus op de achtergrond.” Ook binnen Rusland zelf gebeurt er van alles. “De arrestatie van de advocaten van Navalny heeft een schokgolf teweeg gebracht.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met Iris de Graaf over Poetin, nu de ogen minder op hem gericht zijn terug.

Vergelijkbare artikelen