Maarten van Rossem: “Na deze uitspraak over 9/11 ben ik gecanceld”

Hoe verklaart Maarten van Rossem zijn succes als mediapersoonlijkheid? Hij is jurylid van De Slimste Mens en deelt in talloze programma’s en boeken zijn analyse en kennis over de wereld. Nu hij bijna tachtig is, is het tijd om in een nieuw boek terug te blikken op een leven voor de camera’s. Wat is zijn analyse over zichzelf?

Hoe verklaart Maarten van Rossem zijn succes als mediapersoonlijkheid? Als jurylid van De Slimste Mens en met zijn deelname aan talloze programma’s en het delen van zijn analyses en kennis in boeken, heeft hij een markante aanwezigheid verworven in de mediawereld. Nu hij bijna tachtig jaar oud is, is het tijd voor hem om in een nieuw boek terug te kijken op zijn leven voor de camera’s. Wat is zijn persoonlijke analyse van zijn eigen succes? Door overal ja op te zeggen.

Al gaat het over de amputatie van varkenstaarten of de werking van verdeelstekkers, ik ga gewoon naar de studio. Dat vertelt Maarten van Rossem in het nieuwe boek van Laurens Bluekens Van Rossem, Het onwaarschijnlijke succes van mediapersoonlijkheid Maarten van Rossem. “Als ik niet ga en er iemand anders komt, dan denk ik dat ik dat beter had gedaan.”

Tekst gaat verder onder de video

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Gecanceld na 9/11

“Na dit fragment over 9/11 ben ik meteen van het scherm verbannen”, vertelt Maarten van Rossem in Op1. De historicus garandeerde dat er na de aanslag op de Twin Towers geen Derde Wereldoorlog zou komen. Dat was niet de enige keer. “Ik ben meerdere keren gecanceld.” Het doet Rob de Wijk, die ook te gast was in Op1, aan zijn eigen televisieoptredens denken. “Ik ben ook gecanceld”, voegt Rob de Wijk met een glimlach toe.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Maarten van Rossem terug.

Vergelijkbare artikelen