Dyonne Rietveld over het gebruik van fossiele brandstoffen

Extreem weer, smeltende gletsjers en een stijgende zeespiegel. De gevolgen van klimaatverandering worden vaak toegeschreven aan het gebruik van fossiele brandstoffen, maar kunnen we wel zonder? Dyonne Rietveld wil als kersvers CEO van energieleverancier Uniper dat er meer wordt geïnvesteerd in waterstof. Vanavond vertelt ze bij Op1 waarom dat niet vanzelf gaat.

Premier Mark Rutte ziet de energieprijzen voorlopig niet meer stijgen. Denkt Dyonne Rietveld van Uniper, een bedrijf dat over de hele wereld elektriciteit maakt, verkoopt en aanbiedt, dat ook? “Dat laat zich heel moeilijk voorspellen. Ik realiseer me dat er veel rapporten zijn die dit onderschrijven, tegelijkertijd hebben we met zijn allen ervaren hoe volatiel de markt is. Ook vandaag weer waren er grote prijspieken op de markt.”

Vestigingsklimaat

Al tijden liggen de belastingvoordelen voor grote bedrijven die fossiele brandstoffen gebruiken onder een vergrootglas. Van demonstraties op de A12 tot discussies in de Kamer. Moet Nederland fossiele subsidies afbouwen? “Vestigingsklimaat is erg belangrijk. Als je zo’n maatregel afschaft, zou ik ervoor pleiten om dat op Europees niveau te doen. We hebben heel veel internationale bedrijven in Nederland die zorgen voor werkgelegenheid.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug met Dyonne Rietveld over het gebruik van fossiele brandstoffen.

Vergelijkbare artikelen