“Toen Laatste Wil in beeld kwam, werd het schimmig”

Het Openbaar Ministerie eiste vier jaar cel tegen Alex S.. Hij zou jarenlang pakketjes met het zelfdodingsmiddel ‘X’ hebben verkocht, met het overlijden van meerdere mensen als gevolg. Saskia Belleman was erbij in de rechtbank en schoof aan met Mado Holthuis, wier moeder uit het leven stapte met het omstreden middel. “Toen corporatie Laatste Wil in beeld kwam, werd het schimmig.”

“Hulp bij zelfdoding mag niet onbestraft blijven, ook al gebeurt dat met de beste bedoelingen”, zei de officier van justitie vandaag toen zij haar strafeis van 4 jaar formuleerde tegen Alex S., die terechtstaat voor het verstrekken van het dodelijke ‘middel X’. 

Toen werd het grimmig

De levenseindekliniek is een zeer langdurige procedure. Dus ik zei tegen mijn moeder dat ze ook een plan B moest hebben”, vertelt Mado Holthuis. “Dat heeft ze gedaan. Toen corporatie Laatste Wil in beeld kwam, werd het schimmig. Ik had wel vragen voor hen, dus vroeg ik mijn moeder of ik die aan hen kon stellen. Ze organiseren dat via huiskamerbijeenkomsten. Maar op die vragen kreeg ik nooit antwoord.”

Later kreeg Mado een stapel kopieën waarin verschillende zaken waren gemarkeerd. “Dat is het enige wat ik ooit van hen heb gekregen. Mijn moeder wilde gewoon iets in huis hebben. Dat geldt voor veel mensen. Maar zij zijn ondergronds gegaan om niet betrapt te worden.”

De corporatie beweert zelf geen banden te hebben met Alex S., maar Alex S. beweert dat alle klanten via Laatste Wil komen, vertelt Saskia Belleman.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen