Bart Kemp: “Dit brengt de oplossing niet dichterbij”

De telefoonnummers van verschillende CDA-politici zijn vandaag samen met een foto van Farmers Defence Force-voorman Mark van den Oever gepubliceerd op sociale media. Het overschaduwde de dag in de Tweede Kamer waar werd gedebatteerd werd over het geklapte landbouwakkoord. Hoe nu verder? We bespreken het met Agractie-voorman Bart Kemp en politiek verslaggever Thomas van Groningen.

Gisteren vond er in de Tweede Kamer een debat plaats over het mislukte landbouwakkoord. Echter, dit debat werd overschaduwd door een incident waarbij de telefoonnummers van CDA-Kamerleden plotseling online werden gepubliceerd. Hierbij werd opgeroepen om hen te bellen als men niet in staat was om in Den Haag te demonstreren. Deze oproep vond plaats vlak voor een nieuw protest van Farmers Defence Force. En dat gaat te ver, vindt Agractie-voorman Bart Kemp.

“Het helpt ons niet verder”

“Ik vind het niet handig en het helpt ons niet verder”, begint Kemp, die zegt te weten waar de social mediapost vandaan komt. “Het komt niet van voorman Mark van den Oever. Er is een groep die mij ook heeft bezocht toen wij nog vergaderden aan de hoofdtafel. Ik kwam ’s avonds thuis en toen stonden er een paar boeren voor de deur. Ik heb ze koffie aangeboden en we hebben een goed gesprek gehad, maar we moeten gewoon niet zo met elkaar omgaan. Het brengt te oplossing niet dichterbij.”

Volgens Kemp maken mensen zich zorgen om hun toekomst en zorgt dat voor dit gedrag. “Ze vinden dat het helemaal fout gaat”, vertelt Kemp, die verder geen namen van de verantwoordelijken wil noemen. “Het heeft geen belang en geen waarde. Ik vind dat we het gesprek op inhoud moeten voeren en op zoek moeten gaan naar oplossingen. Daar hoort dit niet bij.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen en Bart Kemp terug. 

Vergelijkbare artikelen