Bart Kemp: “Dit is niet uit het niets ontstaan”

Boerenprotesten zorgden afgelopen week voor onveilige situaties en zelfs ongelukken op de snelweg. Hoe kijkt voorman van Agractie Bart Kemp terug op de protesten? En is hij inmiddels bereid te praten met bemiddelaar Johan Remkes? 

Agractie-voorman Bart Kemp worstelt: moet hij de boerenacties veroordelen, of is dit het verzet waar het kabinet om vraagt? “Dit is niet uit het niets ontstaan. We hebben vier maanden geleden minister Van der Wal al laten weten dat, wanneer ze als een olifant in een porseleinen kast tekeer zou gaan, een vreedzame boerenactie zou kunnen ontaarden in een boeren opstand. Blijkbaar zijn er veel boeren die bereid zijn om zo ver te gaan voor hun toekomst.”

Pas het begin

Kemp lijkt geen kant te willen kiezen, maar neemt ook geen afstand van de acties van afgelopen week. “Als ik wel afstand zou nemen, zouden ze er dan mee stoppen? Het gaat om hun toekomst en het gaat om hun gezinnen. Het gaat erom dat we stelselmatig genegeerd worden door de overheid en niet serieus genomen worden.” En dus denkt Kemp dat het nog lang niet gedaan is met de protesten. “Als ik ze spreek, en wij spreken ze, krijg ik het gevoel van dit is pas het begin.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bart Kemp terug.

Vergelijkbare artikelen