Jan Struijs: “De politie is een verwaarloosde organisatie”

Politieagent Mike Versteege stapte, net als twee andere collega’s, uit het leven na verwijtbaar handelen van zijn leidinggevenden. Dat concludeert een rapport. Hoe kon het zover komen en hoe gaan ze dit in de toekomst voorkomen? Voorzitter van de Politiebond Jan Struijs schoof samen met stiefvader van Mike Raymond van Bergem aan bij Op1.

Politieagent Mike Versteege stapte uit het leven na verwijtbaar handelen van zijn leidinggevenden. Volgens Jan Struijs is er een structureel probleem bij de politie. “We hebben te maken met een verwaarloosde organisatie, waar mensen onvoldoende gesteund worden. Waar spraken is van professionele eenzaamheid.”

Het valt volgens Struijs op dat alle drie de agenten die uit het leven stapten, uitstekend functioneerden in een hoog risico veld. “Echt achter de grote boeven aan. Wat ook opmerkelijk is is dat wij van de Politiebond, waar ze alle drie ook lid van waren, jarenlang moesten vechten om de werkelijkheid duidelijk te krijgen. Er kwamen dekkingsmechanismen om maar niet snel de werkgevers toe te lichten. Daar hebben we echt voor moeten vechten.”

Diversiteit

“Het hoort bij de politie dat je dit soort geniale mensen een plek geeft. Dat is ook leiding geven aan diversiteit. Mike is een jongen die misschien pas om tien uur ’s ochtends begon, maar hij ging wel pas om ’s nachts naar huis.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Aangifte doen

“Mijn geduld is op”, zegt de voorzitter van de politiebond. “Er moet een veilige werkomgeving komen, waar mensen zich gesteund voelen en waar het vak centraal staat.” Ook voor de stiefvader van Mike is het verhaal nog niet afgerond na dit rapport. “Wij gaan ons beraden over het doen van aangifte.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jan Struijs en Raymond van Bergem over het politierapport over Mike Versteege terug.

Vergelijkbare artikelen